Innovatie bij Microsoft

Innovatie bij Microsoft

By There are no tags 1 comments

PhotosynthDe laatste tijd worden er steeds vaker interessante innovaties gelanceerd vanuit de Research afdeling van Microsoft. Zo ben ik erg onder de indruk van Microsoft Photosynth. Deze applicatie maakt het mogelijk om een groot aantal foto’s van een gebied automatisch te groeperen, waardoor objecten van verschillende kanten bekeken en ingezoomd kunnen worden. In een presentatie op TED gaf Blaise Aguera y Arcas zelfs aan dat op deze manier foto’s van willekeurige objecten (bijvoorbeeld uit Flickr) automatisch gekoppeld kunnen worden aan elkaar. Het zou hiermee zelfs mogelijk zijn om tags te delen van objecten die in verschillende foto’s te zien zijn. Bekijk deze presentatie zeker om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Photosynth voorbeeld

BumpTop

Tijdens deze conferentie presenteerde Anand Agarawala, Interaction Designer bij Microsoft, een compleet nieuwe interface, genaamd BumpTop. Bekijk zijn presentatie op TED en zie hoe een mogelijk nieuwe interface kan ontstaan. Of bekijk een algemene introductie:

[coolplayer width="360" height="285" autoplay="0" loop="0" charset="utf-8" download="1" mediatype=""]
BumpTop
[/coolplayer]

Microsoft SurfaceOok Microsoft Surface is een concept voor een nieuwe user-interface. Het is een tafel waarop via een touch-screen objecten bestuurd kunnen worden. Ook interactie met externe objecten die in de buurt komen (bijvoorbeeld telefoons die op tafel gelegd worden) kan hiermee eenvoudig worden geregeld. Volgens Robert Scoble is dit een van de eerste voorbeelden die gebaseerd zijn op Silverlight (het oude WPF). Op basis hiervan is het grappig om te zien dat Microsoft wel Flash gebruikt om het product dat ontwikkeld is op basis van deze “Flash-killer” te promoten op de productsite.

WEBclusive
About The Author
Ronald is crowdfunding expert en een van de oprichters van WEBclusive. Ronald is daarnaast oprichter van de Crowdfunding Roundtable in Nederland, co-founder van het European Crowdfunding Network en veelgevraagd (internationaal) spreker over crowdfunding.